Vinterbadning er et hit

Vinterbadning er et hit

I september 2013 skriver Karen Bruhn fra Haderslev Motion (HM)til Haderslev Kommune (HK), at der blandt en gruppe vinterbadere, der har badet ved Hejsager Strand igennem længere tid, er et ønske om et læskur, så tøjet ikke bliver vådt, mens baderne er i vandet.

Virkeligheden i dag er, at vi har et dejligt hus med omklædningsfaciliteter, og senere tilbygget sauna, som hver eneste uge er til stor glæde for rigtig mange mennesker.

Takket være et stort arbejde fra Karen Bruhn og Uwe Tagesen fra Foreningen Hejsager Strand, blev det via tilskud fra fonde og HK muligt at opføre det hus, som vi i dag er rigtig mange, der nyder at have til rådighed.

Fra HM er vi i dag en gruppe på 12 kvinder, og der har været flere mandlige vinterbadere igennem årene. Vi har det rigtig godt med at bruge huset, som udgangspunkt for vore vinterbadning og ikke mindst den efterfølgende indtagelse af en lille “skarp”. Vi bader hele året, to dage om ugen, i sæsonem 2023-24 onsdag og søndag. Der er mange brugere af badehuset, og nogen gange kan  der er meget trangt med pladsen. Pt. afprøver vi torsdag i stedet for onsdag, og vi tager senere stilling til hvilken dag det bliver.

Vi er en meget blandet gruppe, den ældste bliver 80 i år, den yngste er 49. Vi har det super hyggeligt, og ses også under mere private former igennem året.

Men det vigtigste – udgangspunktet for vores gruppe – er, at vi elsker at bade året rundt. Vi er 5 der cykler til/fra Hejsager (undtaget de dage hvor vi, pga vejr/vejforhold, får et lift fra dem der har bil). Vi nyder vores fælles passion, og vi bliver glade i låget af at gøre det sammen.

Så stor tak til dem, der banede vejen for at vi har gode

faciliteter ved Hejsager Strand, og tak til Foreningen Hejsager Strand for deres opbakning til os vinterbadere.